NEŽAN DODIR ZA NAJLEPŠI SAN!

PREDNOSTI SPAVANJA NA KVALITETNOM DUŠEKU

PREDNOSTI SPAVANJA NA KVALITETNOM DUŠEKU

Podloga za spavanje nesumlljivo utiče na kvalitet sna!

Spavanje na adekvatnom dušeku je veoma važno za zdrav život. Doprinosi kvalitetu sna i ublažava zdravstvene tegobe i bolove koje može uzrokovati neadekvatan dušek.

ZDRAV ŽIVOT

Medicinski stručnjaci tvrde da je kvalitetan san jedan od tri presudna faktora za zdrav život, pored ishrane i fizičke aktivnosti.

Važno je izabrati adekvatnu podlogu za spavanje za svakog pojedinca, a u skladu sa individualnim potrebama. Dobar odmor je od suštinskog značaja za naše zdravlje , pomaže u očuvanju imuniteta, poboljšanju raspoloženja, podizanju nivoa energije i  opšteg stanja organizma.

ODABIR DUŠEKA – PREDUSLOV DOBROG SNA

Dušeci su ključna komponenta dobrog sna!

Adekvatan dušek je osnova za dobar san, a dobar san je ključ za zdraviji i srećniji život. Adekvatan dušek može vam pomoći da imate bolji san pružanjem potpore telu, smanjenjem tačaka pritiska i sprečavanjem bilo kakve neprijatnosti usled vašeg omiljenog položaja za spavanje.

Kvalitetan dušek ne samo da će doprineti boljem snu, već može značajno da smanji zdravstvene rizike povezane sa lošim kvalitetom sna. Odabir adekvatnog dušeka doprineće boljem spavanju, što zauzvrat može doprineti zdravijem i srećnijem životu.

ŠTA MOGU UZROKOVATI STARI DUŠECI

Pored neadekvatne potpore vašem telu, stari dušeci rizikuju da postanu utočište za alergene, znoj i prašinu koji izazivaju alergije. Alergije izazivaju zagušenje i oticanje u grlu, ometaju vaš san i mogu dovesti do hrkanja. Svaki stari dušek opterećen prašinom može negativno uticati na osobe koje pate od astme i uzrokovati pogoršanje simptoma. Prašina, znoj i alergeni su jedan od glavnih razloga zašto se preporučuje da se dušeci menjaju svakih 5 do 8 godina.

IMPERATIV DOBROG SNA

Osnovni razlozi za kupovinu kvalitetnog dušeka: relaksacija tela, smanjenje bola u predelu leđa, ublažavanje problema sa zglobovima, pospešivanje pravilne cirkulacije, više energije i povećanje produktivnosti tokom dana!

Dobar san može smanjiti stres i pozitivno uticati na mentalno zdravlje. Početak predstavlja pronalaženje adekvatnog dušeka za vaše potrebe, koji će vašem telu pružiti potporu i udobnost i vama obezbediti DOBAR SAN!